söndag 17 maj 2009

våga reagera

Det är viktigt att bli upprörd när något är fel. Att reagera och inte bara låta saker och ting passera. Häromdagen stod ett gäng IQ befriade killar med rakade huvuden och påstod att de var motståndare till ett multikulturellt samhälle samt demokrati. Tragiskt nog är det sannolikt en ledare som präntat in detta i deras förvirrade hjärnor och fått dem att känna sig betydelsefulla och del av en gemenskap genom denna idioti. För jag hoppas verkligen att de inte förstår vad de står och säger. Att de bara är intelligensbefriade och inte onda för det är så tråkigt att bli besviken på mänskligheten..

Men det är viktigt att reagera. Att inte bara gå förbi och tänka att det är fruktansvärt det de står och propagerar utan att också signalera det till dem. Man behöver inte hota dem, förnedra dem eller på annat sätt göra dem förbannade så att man måste leva under hemlig adress på grund av rädsla för att få en bomb i brevinkastet (de spelar in folk på video som visar sitt missnöje med dem. SJUUKT). Man kan bara visa sitt ogillande så att de inte förvillas att tro att majoriteten av samhället har liknande åsikter som dem.


Minns starkt en demonstration för något år sedan då ett liknande gäng stod med sköldar på stan och sjöng kampsånger eller nåt (SÅÅ töntigt. Undrar om de snickrat ihop sköldarna i källaren eller på träslöjden eller nåt). En man med utländskt ursprung blev så upprörd och kränkt (med all rätt) att han ställde sig på torget och skrek åt det rakade gänget. Desperat och äkta. Och alla andra stod och tittade på. Och accepterade att demonstranterna filmade mannen. Jag hoppas innerligt att det gick bra för honom. Undrar om jag skulle våga reagera om det här utspelade sig idag. Hoppas att jag skulle våga gå fram och be dem stänga av videokameran och prata med mannen i alla fall men jag vet inte. Man är så rädd för sitt eget skinn liksom. Sorgligt. NOT fabulous. Återigen: titta på "die welle" så fattar man hur sjukt snabbt allt kan gå åt h***te om ingen reagerar på att en grupp är på väg åt helt galet håll.

Oj då det blev ett halvaggressivt och amatörpolitiskt inlägg. Men kände för att reagera lite.

På TV är det Filip och Fredrik i NYC. Charlot är med, härlig kvinna!!! hon säger att det är så
smickrande att halva klotets kvinnor betraktar de i SATC som sina vänner, och det stämmer att man känner lite så! Och det är väldigtkul att hon säger så. Any hoo. Lillasyster B är i NYC snart (Washington just för tillfället). SÅ GÖÖTTTT FÖR DIG!!! ENJOY!!!

Inga kommentarer: