onsdag 11 februari 2009

dubbelmoralens mästarinna

Måste idag sno en så skön kommentar av Miranda. För snart närmar sig alla j***la hjärtans dag! Ha ha helt underbart! Och efter en fika med samma underbara kvinna igårkväll känns alla hjärtans dag (från och med nu benämnt som AHD) som ett större kommersiellt jippoo än någonsin! Se bara på de cupcakes (som för övrigt tydligen är vansinnigt inne i förenta staterna just nu typ NYC) som expresso house säljer...



Och för alla kvinnor och män där ute som inte är i ett förhållande eller där allt i förhållandet bara trasslar så är det inte någon högtid precis. Utan bara en dag som vilken annan men med lite mer ångest om man har otur..



Och för alla som är engagerade i ett förhållande är det just det, ett kommersiellt jippo. Man måste göra något speciellt. Måste köpa röda rosor. Visst det är en otrologt vacker blomma men det finns många andra fina blommor också. Känns något förutsägbart att köpa just den blomman just den dagen. Ärligt talat så skulle jag bli gladare av att få den typ dagen efter och i stället en vacker orkidé på AHD. Nä förresten, de vissnar ju bara.. Men kankse en annan fin blomma. Måste plugga på lite blomsorter för det är så himla fint med blommor!


Måste ju erkänna att man ändå är lite svag för att få en fin klapp eller göra något romantiskt den dagen. men man är ju bara människa. Så butikernas hets kring denna dag har ju ändå lyckats. Jag kan se igenom allt och tycka att det är ett kommersiellt jippo men vill ändå fira lite grann... helst i smyg i och för sig.. Och så är man ju dubbelmoralens mästarinna också! Men det är ibland ganska skönt att tycka en sak jättemycket. Tills dess att någon annnan kommer med en annan infallsvinkel varvid man plötsligt ändrar sig och tycker precis tvärt om.

Men summa summarum. Alla som inte är i ett förhållande. Skit i AHD. Eller AJHD :) Och ni som är i ett förhållande, njut av den lilla mjukisbjörnen eller rosen ni får. va lite extra kära och tillgodose handlens önskemål. För det är rätt mysigt.

Ha en bra dag och tänk positivt och skratta! We are all fabulous!
Och inom kort kommer ett nytt blå-färgat inlägg och män och kroppsideal. Hörde några ytterst skrämmande uppgifter om idealen för män tydligen håller på att ändras till att de ska vara pinnsmala. Typ tjej-modell smala. Uff!! Vem vill ha ett skelett till grabb! Samtidigt så säljer kosttillskott bättre än någonsin. Kanske hetsas männen av att vara "fit" i lika stor utsträckning som vi kvinnor nu för tiden???? Fortsättning följer..

10 kommentarer:

Lotta Dahm sa...

Där fick man en funderare... har aldrig riktigt firat AHD vare sig jag varit i ett förhållande eller inte. Men jag skulle ju inte tacka nej till en liten present som överaskning :O)

Egentligen borde man fira AHRD (Alla hjärtliga relationers dag) dvs vänskap, kärlek, föräldrar m.m då är det ju inte bara de kära som kan/får/vill fira..

kram till Alla mina relationer vettja!

Anonym sa...

Jag brukar nog fira AHD mer som AHRD just för att mina vänner, nära och kära, familj etc förtjänar en extra tanke!! =)

Vill för övrigt tacka Carry för en underbar fika igår! Var så kul att träffas ordentligt igen. Dessutom fick jag många bra synpunkter från dig! Tack!!! =)

Anonym sa...

Menar ju Carrie...inte Carry ;)

Lotta Dahm sa...

haha tänkte precis på det...the carrying Carrie :O9

Anonym sa...

Alla Hjärtans dag behöver ju inte enbart innebära att man ska fira den med sin käresta..utan även med dom man håller kär, tex familjen och vännerna:)

Lisa Eriksson sa...

Relationernas dag..Vilka som helst! Det kör vi på!

Anonym sa...

Jag får ju fira AHF med en person jag tycker väldigt mycket om!

Det blir nog en bra dag :)

Anonym sa...

Äh, det där med förkortningar var svårt ;)

Lisa Eriksson sa...

Alla Hjärtans Fucking?? :P

Anonym sa...

kan funka för alla som har någon att fira med ;)