måndag 5 januari 2009

Mysbyxor, dresscode för dating på 2000-talet?

Att sitta uppkrupen i soffan med datorn i knät är så behändigt! Ingen vet om man har på sig en tjendig kjol med hög midja med tillhörnade benvita kofta eller om man sitter i världens mysigaste julklapp, en röd flismorgonrock med vita stjärnor i fodret (kram tranås!). Om man inte talar om det på sin blogg förstås... :(



Vart vill jag komma? Jo att 2000-talets svar på att ringa på dörren och bjuda ut någon till en kopp kaffe på stadens konditori är att skriva några rader över internet. mottagande part är på betryggande avstånd och har endast tillgång till väl valda bilder på den uppvaktande. Är det då något fel med att man numera kan sitta och ragga i mysbyxor? Nä inte nödvändigtvis. Nog måste man hålla med om att "kärleken", eller i alla fall attraktionen, finns på betydligt mer lättillkomligt avstånd numera jämfört med förr.



Om vi tänker oss tillbaka 70 år i tiden. Det är inte så fasligt länge sedan. allt är ju relativt om man ex jämför med det första livet på jorden: algerna på havets botten (eller va det plankton? Vad skjutton är skillnaden egentligen? Som tur är har man ju en naturkunskapslärare i bekantskapskretsen, och en MVG student inte att förglömma. måste fråga Harry eller Miranda..). I alla fall, för typ 70 år sedan träffades våra mor- och farföräldrar. Gossarna fick snällt och lydigt vattenkamma sitt hår och bjuda upp flickorna på dansbanan för dansbiljetter som de inhandlat för en lön som var på några ören eller nåt i den stilen. Måste dubbelkolla med morfar, lite dålig koll på peningautvecklingen i vårt land och måste definitivt göra bättre reserch inför mina blogginlägg..



Så kom inte och säg att det är jobbigare nu för tiden. kanske för oss kvinnor men va skjutton. Vi slipper ju stå och vänta vid dansbanans räcke på att den stiliga gossen ska komma och bjuda upp oss. Det är helt acceptabelt att vi klickar in på någons facebooksida och skriver att vi tycker att vederbörande är snygg. over and out. Framgångsrikt verkar det också vara ;) Men förr eller senare måste vi träffas öga mot öga. Vi måste nudda varandra för första gången. Någon måste böja sig fram för att inleda den allra första kyssen. Och nog är det då lika pinsamt och härligt nu som för 70 eller för 3000 år sedan. Så egentligen har kanske tiden stått still vad gäller denna utveckling trots allt....??

puss

2 kommentarer:

Rhöös sa...

Du är så klok :)

Ass sa...

Utan mysbyxor fungerar inte jag, så jag är glad över att man kan ragga i mysbyxor :D