tisdag 6 januari 2009

När ska marilyn behöva flytta?


Ikväll höll harry (fram till imorgon även kallad hairy för visst va det då det fanns en klipptid bokad?) en olje-fondueafton för några lyckligt utvalda kvinnor. Kött är gott. Olja och annat flott är gott. Potatisklyftor och bea är gott. Totalt sett var alltså allting utsökt och intogs vid ett rustikt matbord med två ljusstakar som tidigare tillhört kyrkans män. Stora och stiliga.
När man blickar runt i andra människors hem inser man att alla har sin egen stil. harry inte minst med sin unika idé att hänga upp en matta på väggen med två spottar på. Coolt och anorlunda. Eller hur?
Men hur ofta måste man göra om i sitt hem egentligen? det är ju så sjukt kul när man väl håller på. Oftast i samband med att man flyttar in. Man åker som ett liten jihu fram och tillbaka till IKEA och matchar och har sig tills dess att man är riktigt nöjd och sätter sig i sin nydesignade lägenhet med lite tända ljus och njuter. men vad händer sen? När tiden tickar på.. När bör man egentligen designa om sitt hem eller kan man ha det lika dant månad efter månad, år efter år?
Jag har personligen flyttat typ 10 gånger de senaste 5 åren (glad att jag inte har ett piano..) och därför har detta inte varit något problem. Nytänkandet har skett automatiskt efter att rummet hos mamma och pappa bytts mot ett rum inneboendes till studentkorridor och till en etta, sen två och nu sambo i trea.. Men om man nu bor här ett tag, vilket så klart är planen, när ska man då tänka om? Kasta ut den knallrosa tavlan på marilyn monroe som har flyttat med mig runt över hela staden. När ska man byta ut tyget på väggen bakom sängen och när ska det flyttas om i vardagsrummet? (och när ska mamma behöva sy nya gardiner... hemligstämplad men kanske inte helt chockernade information att jag inte utför detta hantverk själv..)
I don´t know men det vore kul nån gång men rätt inspiration och tid till övers är nog det som krävs. För när man är inne i det så är det minnst lika roligt att styla sin lägenhet som sig själv!!

6 kommentarer:

Lotta Dahm sa...

Alltid kul att göra om! Din blogg är nu länkad ifrån min sida!

Lisa Eriksson sa...

Jag tycker inte man måste göra om speciellt ofta.. Men är ju alltid trevligt med lite nya möbler såklart :) Men enligt mig inget måste alls faktiskt!

Så ha kvar din tavla :)

Rhöös sa...

Klart man inte måste göra om så ofta... kostar massor och är ju mest ett habegär. Vi är galna när det gäller att konsumera.

...fast det gör det ju inte mindre skoj... så varför inte försöka ha en neutral grund så man enkelt kan byta småsaker som kuddar, gartin, ljusstakar och kanske någon tavla och ändra hela konceptet i lägenheten.

Det jobbiga är ju när man vill byta nåt men inte kan för det då inte matchar med nåt annat och så står man där med två alternativ, ändra allt eller inget...

Carrie sa...

Intressanta synpunkter!
Så kul att ni läser :)

Och om det ä rok så tänkte jag försöka länka till era bloggar från min.. Om jag lyckas..

Rhöös sa...

Kan du tänka dig ett reovieringsobjekt på distans? Med garanti att du inte kan göra det värre...

Kolla in detta!

http://boporten.capitex.se/images.aspx?OBJGUID=3ICJM5FMLPF48U1S&OBJTYPE=CMBoLgh

Inte ens katten är smakfull...

Carrie sa...

Ha ha ha sjuukt roligt alltså!! Katten slickar sig i rumpan, jaa det kortet väljer vi att publicera =)

Ha ha oj oj skrattar jättemycket!